Noi suntem pui de daci. Veritabili.

Și urmașii Romei. Așa ne-a învățat istoria. Herodot zicea de strămoșii noștri că suntem cei mai viteji și mai drepți dintre traci. Ne-am luat la trântă cu toți, toate popoarele migratoare au dat piept cu neclintirea noastră. Slavi, vizigoți, ostrogoți, mongoli, tătari, turci, zalmoxieni, reptilieni și șerpilieni, toți, cum veniră se făcură tot o apă și-un pământ. Toți ne-au asuprit, bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subțire, marțieni cu fața verde, batracieni cu ochi bulbucați, cu toții au venit să fure de la noi, un popor harnic de români verzi și drepți ca stejarii... Dar i-am răpus pe toți și-am reușit să rămânem o insulă de latinitate într-o mare slavă, nu? Cum era aia, cu singurul vecin prieten care e Marea Neagră? Păcat c-a stat și s-a uitat la unii cum vând flota comercială. Normal, din dragoste de Marea Neagră, că vapoarele poluează, nu? De ce să le mai ținem??




Asta era demult, tare demult... ai zice că acum ne-am împăcat cu toți. Dar nu. Dimpotrivă. Ungurii (sau bozgorii, în funcție de starea de spirit) vor să ne fure Ardealul, Ucraina vrea să ne fure Bucovina, bulgarii vor să ne fure și ei ce pot. Cam toți vor să ne fure, da' noi, pui de daci veritabili, urmașii demni ai lui Burebista care a dat ordin să se taie viile, noi ne apărăm sărăcia, și nevoile, și neamul. Ăla românesc, pur. Vâna strămoșească e tare, românismul exacerbat e la el acasă. Murim cu toți de gât da' nu ne ia nimeni românismul. Nu. Or să moară toți, de la bozgori la musulmani, de la maiași la Cherokee, dacă ating chiar și cu o floare valorile noastre românești. Da, alea pure, create de noi, românii puri, pui de daci, de-a lungul istoriei noastre.


Strâmbăm din nas, savant, dacă cineva ne arată ce-au făcut alții prin alte părți, deși nu prea erau puri din punct de vedere etnic (hmmm, parcă s-a mai auzit de chestia asta prin anii '30 -'40 ai secolului trecut, nu?). Ne doare-n cot de moștenirea maură din Granada/Spania, de tradițiile turco-tătare din Dobrogea, de bisericile vechi greco- și romano-catolice din Ardeal (nici măcar de aia de la Densuș, care, zice-se, e pre-creștină...). Tragem cu coada ochiului la autostrăzile nemților, la PIB-ul Elveției și la canalele olandezilor. Suntem la coada clasamentului cam în orice domeniu, dar urlăm din rărunchi dacă ne atacă cineva fibra românească. A, uitasem. Suntem pe primele locuri în lume la viteza de internet și la calitatea transmisiilor TV.  Ceea ce e bine, altfel se vede maneaua la fullHD , ca să nu mai zic de nora lu' mă-ta sau ora veselă cu moace triste.


Suntem cei mai tari din lume la ocupat ultimele locuri la consumul de săpun, detergent și pastă de dinți, hârtia igienică și WC-ul în casă sunt Fata Morgana pe multe dintre meleagurile patriei, ajutorul social electoral ne-a învățat să întrebăm dacă-s muieți posmagii, râgâim pe stradă a bere stătută, puțim a transpirație veche și a șprey ieftin. Idealul multora e să termine opt clase în opt ani de zile, nu mai mult, ridicăm piramide din gunoaie de l-ar face și pe Keops să crape de ciudă, ne uităm peste gard să vedem dacă n-a murit vecinul să-i luăm capra și nevasta (pe care s-o batem după aia pe principiul „știe ea de ce, și dacă nu știe o să afle”), ne pute tot ce nu-i născut între Prut și Tisa, tot ce nu are un -escu la sfârșit de nume, ce nu se închină la sfântul Zalmoxe și la stema României... Da, suntem români get-beget. Flăcăi cu piepturile tari, urmașii ălora de-au zis „Pe aici nu se trece!” și „Treceți batalioane române Carpații!”. Că, nu-i așa, frații noștri români de pretutindeni trebuie salvați, trebuie să ne luăm țara înapoi din mâinile cotropitorilor de orice neam, religie, sex și culoare care nu se potrivește cu ale noastre. Suntem cei mai cei din partea asta de galaxie. Atâta timp cât nu ne pune nimeni la muncă. De muncit din proprie inițiativă... nu prea suntem în stare. De gândit cu capul nostru, nici atât.


Trăiască Dacia nemuritoare și dacii liberi!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ion Pribeagu - un scriitor uitat

Crăciunul în mitologia română

Kdenlive „crapă” la importul unui clip